Architectuurprijs!

Bijgewerkt: 11 okt 2019

Een maand of wat geleden kreeg ik te horen dat het ontwerp voor huisartspraktijk Meuffels in Weert geselecteerd is voor de architectuurprijs Weert en Nederweert. Een happening die elk jaar plaats vindt ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur. Dit jaar was het thema interieur en wat was het leuk toen ik hoorde dat mijn ontwerp opgegeven werd door een oplettende ambassadeur die de oproep in de krant had zien staan en dan nog een tweede leuk moment toen ik hoorde dat ik bij de geselecteerde projecten behoorde!

Afgelopen zondag reden we naar Weert om de uitreiking bij te wonen, voor een derde leuk moment :-)!


En ja hoor, ik werd het podium opgeroepen! Mijn ontwerp voor de huisartspraktijk Meuffels ontving niet alleen een eervolle vermelding, maar werd ook door het publiek gekozen als het mooiste ontwerp. Ik en de opdrachtgever glunderden van trots. Ik als trotse ontwerper en hij (en zijn team) maakt dagelijks met heel veel trots gebruik van zijn praktijk. Dat het op deze wijze bekroond mag worden is een enorme opsteker!


Niki Clerx en Paul Meuffels zijn trots op de prijs die ze mochten ontvangen!

En wat had de vakjury goed naar alle ontwerpen gekeken. Het was enorm interessant om de 12 genomineerde projecten langs te zien komen en te horen wat er op viel bij een bezoek aan deze interieurs. Uiteraard had ik de foto's bekeken, maar toch, eigenlijk kun je een interieur het beste beoordelen als je er daadwerkelijk bent geweest.

De vakjury bestond uit:


Maarten van Laer

Maurice Mentjens


Van de huisartspraktijk zei de jury het volgende:


"Binnen de contouren van het gebouw van de vroege jaren tachtig is een nieuwe wereld geschapen. Het plan is verrassend, origineel en goed doordacht en er zijn leuke details zoals het doorgeefluik in het toilet. Het interieur is vriendelijk, menselijk en functioneel en het is goed en netjes gemaakt, het is ongelooflijk hoeveel er hier op relatief weinig vierkante meters is bereikt .

Door een inventieve plattegrond van deze huisartsenpraktijk ontstonden vele bijzondere hoeken. Interieurarchitect Niki Clerx speelde daar op in met vindingrijke oplossingen. De materialen zijn gekozen in lichte kleuren en hebben een zorgvuldige afwerking."


De prijsvraag werd georganiseerd door Stichting Architectuurlijk Weert, waarmee ik deze middag kennis heb mogen maken. De stichting is een samenwerkingsverband van enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld en wil met de jaarlijkse Architectuurprijs de aandacht voor architectuur in Weert en Nederweert vergroten. Architectuurlijk organiseert lezingen, excursies, prijsvragen en er wordt vier keer per jaar een architectuurcafé gehouden.


Bekijk hier het ontwerp van Huisartspraktijk Meuffels Weert.144 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

INFO

kvk: 

34339885

btw-id:

NL001801345B63

architectenregister:

4.100901.004

voorwaarden

privacy

KENNISMAKEN?

bel naar:

06 44 55 7 111

stuur een mail: info@yousurroundyou.nl

of gebruik het formulier

YOU SURROUND YOU

Ik ben Niki en als zakelijk interieurarchitect help ik bedrijven waar 'ruimte' centraal staat, zoals werkplekken, vergaderlocaties en recepties met een totaal interieurconcept dat de boodschap en energie van het bedrijf ademt, zodat zij met meer plezier hun personeel en klanten in die ruimtes mogen ontvangen.

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Instagram