Check, check, check!

Bijgewerkt: 27 feb 2019

Ik kreeg zojuist een nieuwe factuur van mijn websiteprovider binnen. Dat wil zeggen dat mijn website al bijna een jaar online is!! Je kunt wel zeggen dat de tijd vliegt! Een terugblik. Wat waren mijn verwachtingen van You surround You? Wat waren de plannen? Welke verwachtingen zijn uitgekomen en welke heb ik in de prullenbak gegooid?


2 januari 2018 heb ik de knoop doorgehakt en de naam van mijn onderneming veranderd in You surround You. Een nieuw ondernemingsplan, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website, alles nieuw.


Van voren af beginnen. Een ondernemingsplan. Vragen als: op welke doelgroep richt je je? Wat onderscheidt je van je concurrenten? Wat is je expertisegebied en vind je niche!! Het is ontzettend goed om hier bij stil te staan, maar als perfectionist heb ik mijn plan zo goed willen maken dat ik niet durfde te beginnen voordat dit volmaakt was.


Het maken van een ondernemingsplan laat je vrij stellig zijn over keuzes die je maakt.

Jee, wat heb ik onderzocht en uitgezocht. Ik heb hard gewerkt aan mijn plannen en toen het eenmaal af was, ik er helemaal klaar voor was en ik precies wist wie mijn doelgroep is, wat mijn expertise was, ik de juiste mensen benaderd had, ik op bezoek ging bij de juiste netwerkclubs, ik de juiste affirmaties de lucht in gooide:


kwam er niets.


Helemaal niets, geen enkele opdrachtgever.


Behalve één. Maar die paste niet in mijn ondernemingsplan. Maar de klus was wel heeeeeeel erg leuk... Ik ben het gewoon gaan doen en sindsdien blijven er klussen binnenstromen.


Het is belangrijk om in beweging te komen en te blijven, je goede gevoel achter na te waaien. Je bankrekening in de gaten houden en soms maar een klusje doen dat niet binnen het perfecte plan valt. Maar ook die klussen zijn leuk, want je ontmoet nieuwe mensen, krijgt nieuwe inzichten en vervolgens nieuwe opdrachten die wél binnen je plan vallen (waar gebeurd verhaal).


Sindsdien bleven er klussen binnenstromen.

Terugblik: een aantal verwachtingen van een jaar geleden:

 • Ik richt me puur en alleen op interieurarchitectuur.

Nee. Ik ben ook goed in grafisch ontwerp en kan mensen hiermee ook van dienst zijn. Ik heb me de afgelopen 10 jaar vooral bezig gehouden met het ontwerpen van interieurs voor toffe bedrijven. En daar kwam ook vaak een grafisch stuk bij kijken. Denk aan bewegwijzering, vaak moest er nog een logo gemaakt worden. En dat maakt mij blij: het werken aan totaalconcepten.

Klanten kunnen mij ook benaderen voor logo's, huisstijlen, illustraties en mooie boekjes. Ik word namelijk heel blij van mooi drukwerk, dat je in je handen kan houden, dat je kunt voelen. En als je dan een interieur inloopt dat een overeenstemmend gevoel geeft, wauw!

 • Ik ga met pakketten werken.

Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het maken van pakketten, maar pfff deze zijn nooit van de grond gekomen. Wel kan ik door, puur te doen (en te leren van fouten) nu beter inschatten hoeveel tijd iets vraagt en wat klanten over het algemeen willen. Aan de hand van deze inzichten ben ik nu een soort pakketten aan het maken. Om de prijs acceptabel te houden is het wel handig om het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden, zodat ik de klanten gemakkelijk een voorstel kan doen en me vervolgens volledig kan richten op het ontwerpen.

 • Ik ga 2 keer per maand een blog schrijven.

Nou, dat wordt 'm niet. En dat vind ik echt heel jammer, want ik schreef altijd gemakkelijk en graag. Echter de schrijfflow is even niet bereikbaar... Ook niet als ik het maar blijf proberen. Komt wel weer. En kijk eens wat ik nu aan het doen ben!!
De verwachtingen van een jaar geleden zijn wel soort-van uitgekomen, maar niet zoals ik verwacht had. Ik dacht dat ik eerst alles in kannen en kruiken moest hebben voordat ik aan de slag kon en dat is dus echt niet waar. Ik denk juist dat het me geholpen had als ik wat minder tijd gespendeerd had in nadenken en meer in het leggen van contacten waarmee het klikt, meer dingen doen die mijn hart sneller laten kloppen, simpelweg mijn goede gevoel achterna lopen. En gewoon doen, proberen. Uitzoeken wat werkt en wat niet werkt.


Mijn goede gevoel achterna waaien heeft geleid tot:

 • Superleuke contacten en projecten

 • Maandelijkse intervisie dates met gelijkgestemde ontwerpers

 • Samenwerkingen met o.a. een grafisch ontwerper

 • Nieuwe ideeën voor mijn verdienmodel

 • Een boot (!!) waarop ik mensen ga ontvangen

 • Een duidelijker beeld van mijn ideale klant.

 • Snellere processen

 • Meer illustreren en tekenen

Het is fijn dat er lopende projecten zijn en dat ik dus tussendoor kan werken aan You surround You. Want welke verwachtingen heb ik voor het aankomend jaar?

 • Meer naar buiten gaan, mezelf meer laten zien. Op het net én in persoon (koffie anyone??)

 • Meer samenwerken

 • Processen inzichtelijk maken

 • Meer toffe mensen en projecten waar mijn goede gevoel van gaat juichen

 • Een community vormen met gelijkgestemden

 • Ik heb een hele mooie fijne bijzondere plek waar ik mensen ontvang en intervisie-sessies kan houden

Nou, weer een blog online (check!), mezelf laten zien (na publicatie; check!), meer toffe mensen en projecten (mail me, volg me op instagram of linkedin, laat je zien ik wil je ontmoeten)!


Een hele fijne dag!


Liefs Niki


75 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

INFO

kvk: 

34339885

btw-id:

NL001801345B63

architectenregister:

4.100901.004

voorwaarden

privacy

KENNISMAKEN?

bel naar:

06 44 55 7 111

stuur een mail: info@yousurroundyou.nl

of gebruik het formulier

YOU SURROUND YOU

Ik ben Niki en als zakelijk interieurarchitect help ik bedrijven waar 'ruimte' centraal staat, zoals werkplekken, vergaderlocaties en recepties met een totaal interieurconcept dat de boodschap en energie van het bedrijf ademt, zodat zij met meer plezier hun personeel en klanten in die ruimtes mogen ontvangen.

 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Instagram