Publicatie De Dokter

Publicatie in het ledenblad van de Landelijke Huisartsen Vereniging, november 2018.

Tekst: Berber Bijma

Beeld: Simone Michelle


Een geslaagde bliksemverbouwing


Voor zijn patiënten was het een soort lange herfstvakantie: drie weken in het najaar 2014 was huisartspraktijk Meuffels in Weert gesloten. Na drie weken stond er, op dezelfde plek, een compleet vernieuwde praktijk. Een zeer geslaagde bliksemverbouwing, blikt Paul Meuffels terug. "Het pand is in één weekend tot op het beton gestript en daarna in drie weken nieuw opgebouwd. Van waterleiding tot systeemplafond. Bijna onbegrijpelijk dat we dat voor elkaar hebben gekregen."Lachend: "Het heeft mijn vrouw zeven kilogram gekost." Afgelopen voor jaar won het interieur de publieksprijs en een eervolle vermelding van de jury van de architectuurprijs Weert en Nederweert. De supersnelle verbouwing was alleen maar mogelijk dankzij een grondige voorbereiding van ongeveer een jaar, vertelt Meuffels. "De credits daarvoor gaan naar mijn wederhelft, de praktijkmanager, die samen met interieurarchitect Niki Clerx, heeft gezorgd dat alles tot in de puntjes was gepland."

Meuffels kwam op deze plek -de onderste bouwlaag van een appartementengebouw- in 1999. Een jaar of tien kocht hij het buurpand erbij. "Toen had ik twee spreekkamers, maar nog geen behandelkamer." Ze legden de bevriende interieurarchitect een wensenlijstje voor. "Het eerste ontwerp had nog rechte muren waardoor we bijvoorbeeld niet met een brancard in de behandelkamer konden komen. Daarna kwam ze op het ingenieuze idee om alle muren in verstek te bouwen. Dat leverde heel veel ruimte op, nog meer dan ik vanaf de tekening had verwacht.


"Alle muren in verstek leverde veel ruimte op."

"Ik heb alles gekregen wat mijn hartje begeert", concludeert hij. De praktijk heeft nu drie ruimte spreekkamers en een goed uitgeruste behandelkamer. De extra ruimte biedt Meuffels de gelegenheid om huisartsen op te leiden - een lang gekoesterde wens. "Als je twintig jaar als solist werkt, is het ontzettend leuk om jonge huisartsen aan het werk te zien en van hun kennis te snoepen."


43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

INFO

kvk: 

34339885

btw-id:

NL001801345B63

architectenregister:

4.100901.004

voorwaarden

privacy

KENNISMAKEN?

bel naar:

06 44 55 7 111

stuur een mail: info@yousurroundyou.nl

of gebruik het formulier

YOU SURROUND YOU

Ik ben Niki en als zakelijk interieurarchitect help ik bedrijven waar 'ruimte' centraal staat, zoals werkplekken, vergaderlocaties en recepties met een totaal interieurconcept dat de boodschap en energie van het bedrijf ademt, zodat zij met meer plezier hun personeel en klanten in die ruimtes mogen ontvangen.

  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Instagram