34_VO_3D-d 2021-09-25 13012200000.png

Qantoor Purmerend

Voor het project PB5 in Heerlen hebben we de oorsprong van het gebouw met de nieuwe gebruikers verbonden. Waar het klooster in de jaren 30 gebruikt werd als een school is het nu een plek waar verschillende vastgoedbedrijven in gehuisvest zitten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ontwerp linkt terug naar de schooltijd uit de jaren 30. Zo is de vergaderruimte de directiekamer geworden en de kantoorruimten zijn klaslokalen. De keuken is de kantine en de ruimte voor de startup is het tekenlokaal. Op de bovenverdieping is een stilteruimte die we omgedoopt hebben tot bibliotheek en een paar deuren verderop is er een funruimte, dit is het speelkwartier geworden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor mij kwam in dit project alles samen waar ik goed in ben en waar ik voor sta; het verbinden van het gebouw met de nieuwe gebruikers, de geschiedenis van het gebouw betrekken in het ontwerp, een concept volledig doorvoeren en er een verhaal van maken dat tot in de puntjes klopt en op elkaar aansluit. Elke ruimte heeft zijn eigen functie, zijn eigen verhaal en eigen energie in materialisatie en afwerking. De bewegwijzering maakt het uiteindelijk af.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als kers op de taart.

ontwerp

Qantoor website.png
Qantoor website-2.png
Qantoor website-3.png
Qantoor website-4.png
Qantoor website-42.png
Qantoor website-43.png

ruimtelijk ontwerp

plattegrond Qantoor begane grond.png
plattegrond flex.png
34_VO_3D-d 2021-09-25 13012200000.png